Trots op de Vierdaagse

11 juli, 2017

Trots op de Vierdaagse

Wie Nijmegen zegt, zegt als snel ‘Vierdaagse’. Op 18 juli begint het wandelevenement weer. En drie dagen eerder gaan we los met de Vierdaagsefeesten. Het zijn twee unieke evenementen in de regio en eigenlijk in het hele land.

Ik vind de Vierdaagse en alles eromheen heel bijzonder. Er zijn anderhalf miljoen mensen in de stad met veel verschillende nationaliteiten en er is bijna nooit een incident. De sfeer is los en gemoedelijk en tegelijkertijd wordt alles organisatorisch en logistiek strak in goede banen geleid.


Herinneringen
Ik voel me erg verbonden met Nijmegen en ben dan ook trots op deze twee evenementen. En ik heb er, zoals iedereen in Nijmegen, mijn eigen herinneringen bij. Hoe ik bijvoorbeeld als kind langs de route stond en insignes kreeg van de langslopende militairen.Eén keer liep ik zelf mee. Ik was 15 jaar. Ik heb hem uitgelopen, maar het was een duidelijk geval van ‘eens maar nooit meer’. Ik ben geen wandelaar. Wat dat betreft passen de Vierdaagsefeesten een stuk beter bij mij. Daar ben ik elk jaar te vinden.

Winkel
Voor mij als ondernemer en voor onze schoenenwinkel is de week van de Vierdaagse natuurlijk zeer belangrijk, ook al zijn we geen wandelsportwinkel. De drukte in de stad zorgt uiteraard voor veel meer inloop. We proberen ook in te haken op het evenement. Door een groot bord met ‘Dag 5: nieuwe schoenen?’, bijvoorbeeld. Want we staan klaar voor elke loper die naar vier dagen zijn zere voeten rust wil geven met comfortabele en tegelijkertijd mooie schoenen.

Voor de Vierdaagsefeesten kun je bij ons natuurlijk heel goed slagen. Met dat doel komen ook jaarlijks veel mensen onze winkel binnen wandelen. Daaronder ook lopers die op vrijdagavond toch nog even de stad in willen te gaan.

Tip
Wie er bij de Vierdaagsefeesten goed bij wil lopen zou zeker eens moeten kijken naar de sneakers van Floris. Voor veel sportieve schoenen geldt dat ze eigenlijk niet mooi staan onder een spijkerbroek. Maar Floris heeft diverse schoenen die goed passen onder zowel een spijkerbroek als onder een korte broek.Tot slot heb ik nog een tip. Zoals iedereen die de Vierdaagsefeesten ooit heeft bezocht wel weet, vloeit het bier rijkelijk. Het is daarom slim om je schoenen goed in te spuiten, zodat gemorst bier niet voor beschadiging zorgt.